• darkblurbg
    Welkom bij Onderhoudsbedrijf van Balen
    Het adres voor totale verbouwingen en groot onderhoud.
  • darkblurbg
    Welkom bij Onderhoudsbedrijf van Balen
    Specialist in het verbouwen van uw bedrijfsruimte!

Corona virus werkzaamheden

Het is vast niemand ontgaan, de wereld wordt sinds begin dit jaar geteisterd door een nieuw virus dat zich razendsnel verspreid. Omdat dit virus vooral dodelijk is voor ouderen en kwetsbare, is het nodig om zo snel mogelijk bepaalde maatregelen te treffen. Van Balen BV heeft al decennia lang werkzaamheden in de zorg. Het is daarom ook niet gek dat deze doelgroep ons dicht bij het hart ligt, en wij in samen werking met de zorginstellingen de nodige maatregelen hebben getroffen om de strijd aan te gaan met de verspreiding van het corona virus. Met ervaringsdeskundige in de zorginstellingen en onder leiding van de ad interims konden er binnen een zeer korte tijd al nieuwe afdelingen worden ingericht, ruim op tijd voor dat de eerste besmettingen zouden vallen. Uiteraard zijn dit niet onze leukste projecten, maar zonder twijfel wel de meest belangrijkste, want samen staan we sterker.

 

 

 

 

Corona afdelingen

De allereerste maatregelen eerder dit jaar waren het razendsnel paraat maken van afdelingen die bestemd waren voor corona patiënten, deze afdelingen zijn gebouwd met snel te plaatsen wanden die er voor zorgen dat de zorg instellingen de quarantaine maatregelen van het RIVM kan handhaven. Zo waren er op locatie Zonnehuis en Drieën-Huysen binnen twee weken al meerdere afdelingen geplaatst en was de zorg tijdig bij voor als er besmetting zouden voorkomen. Ook heeft de instelling corona patiënten opgevangen die vanuit het ziekenhuis werden overgeplaatst omdat ze gevorderd genoeg waren in de genezingsprocedure, waardoor er in het Franciscus ziekenhuis weer plaatst vrij kwam voor nieuwe gevallen.  

 

 

Quarantaine bezoekkar

Het is vreselijk om een dierbare te verliezen, al helemaal als diegene zijn of haar laatste dagen in quarantaine moet doorbrengen. Het was deze week nog volop op het nieuws, afscheid nemen gaat niet meer zo makkelijk. Vooral als diegene positief is getest op corona. Daarom hebben wij samen met professionals in de zorg een kar ontwikkeld die het mogelijk maakt voor bezoek om langs te gaan bij een familielid in quarantaine. De kar is voorzien van antibacteriële lucht ventilatie, geluid doorlatend, gemakkelijk te manoeuvreren en op elk vlak aan te passen (breedte deuren/geschikt voor alle vloeren). De bezoeker wordt met een rolstoel in de kar gereden, waarna de bezoeker door een verzorger naar binnen kan worden gereden bij de patiënt. Met deze methode kan de bezoeker dichtbij komen zonder risico te lopen van besmetting en daardoor het virus te verspreiden. Meer informatie hierover volgt snel, ook kunt u altijd bellen of ons een contactverzoek sturen!

                    Desinfectie stations en afscheidingswanden 

Het is in de zorg niet altijd even makkelijk om een honderdtal mensen te begeleiden en een anderhalve meter afstand te hanteren. Zeker niet als een groot aantal van je bewoners leid aan dementie. Het management kwam dus met het verzoek om afscheidingswanden, die konden worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de afstand werd gehanteerd op plek waar dit essentieel was, teven werden deze wanden voorzien van desinfecteer gel en handschoenen, zodat voorzorgsmaatregelen altijd in de buurt konden zijn. Zo hebben wij binnen in de eerste week 52 karren kunnen leveren.

 

Plexiglas preventiescherm 

Het is u vast niet ontgaan. Bij elke balie, kassa of toonbank werkt het personeel tegenwoordig achter een preventiescherm gemaakt van plexiglas. Wij produceren preventieschermen op maat, deze adviseren wij deze ook in de frezen met een doorgeef gleuf of om een logen in te laten graveren. Neem contact met ons op naar de mogelijkheden die er nog zijn.